Dette er Norges mest sosiale campere
En landsdekkende spørreundersøkelse viser at campere fra Midt-Norge er de mest sosiale på campingplassen. Nordlendinger er ifølge undersøkelsen minst interessert i sine campingnaboer.
En nasjonal spørreundersøkelse gjennomført av InFact på vegne av campingutstyrsleverandøren Weecaravan.no, viser at interessen for sosial omgang på campingplassen er avhengig av hvor du kommer fra i landet. Undersøkelsen viser at trøndere er de mest sosialt anlagte camperne: Hele 22,6 prosent fra Midt-Norge svarer at sosial omgang på campingplassen er det viktigste med campinglivet. Til sammenlikning er nordlendingene minst sosialt opptatte: Bare 8 prosent mener at sosialt samvær er det viktigste på campingtur.– Vår undersøkelse viser at trønderne nå har overtatt tronen som de mest sosiale camperne i Norge, noe som er en markant bedring fra siste undersøkelse. Samtidig overrasker det noe at nordlendinger, som er de mest aktive camperne i Norge, ikke oppgir sosial omgang som så viktig, sier daglig leder i Weecaravan.no, Vivian Wee Flatnes.
Frihetsfølelsen
Uavhengig av bosted oppgir camperne at friluftslivet og naturopplevelsene er de viktigste årsaken til at de camper (52 prosent), etterfulgt av sosial omgang (15 prosent) og frihet/ mobilitet (14,7 prosent). Så følger familievennlig ferieform (7,4 prosent) og god komfort (3,5 prosent) på de neste plassene.
Undersøkelsen viser at nordlendinger er mest opptatte av friluftsliv og camping som familieaktivitet, mens vestlendinger verdsetter friheten og mobiliteten campingen gir i større grad enn andre. Den yngste gruppen (18-29 år) er befolkningsgruppen som setter mest pris på sosial omgang, mens friluftslivet veier tyngst for gruppen mellom 45 og 64 år.
Interessen for camping øker
InFact undersøkelsen viser at så mange som 35,5 prosent av nordmenn camper én eller flere ganger i løpet av året. Det er en økning på seks prosent fra forrige måling i 2013. 62 prosent av camperne oppgir at de telter, 11 prosent reiser med campingvogn mens 6,5 prosent oppgir at de har fast campingplass. Andelen mannlige campere er betydelig større enn kvinnelige, henholdsvis 40 prosent mot 30 prosent.