Kåret til Norges største nettforhandler av utstyr

Kåret til Norges største nettforhandler av utstyr

I fagpublikasjonen Netthandel.no sin nylige kåring av Norges største nettbutikker, kommer Wee.no ut som den desidert største forhandleren av anleggs- og landbruksmaskiner i Norge. – Både entreprenører og bønder handler stadig mer utstyr over nett, sier markedssjef i Wee.no, Vivian Wee Flatnes.

I den årlige kåringen, som er gjennomført av fagbladet Netthandel.no, rangeres de største nettbutikkene i Norge etter total omsetning. Alle norske forhandlere som kun leverer varer igjennom netthandel, og som har offentliggjort regnskapstallene, er med i kåringen av de 100 største nettbutikkene i landet. 

 

Listen er basert på regnskapsåret 2022, som er de siste tilgjengelige tallene. Her er Wee.no listet som den største nettforhandleren av anleggsmaskiner og -utstyr i Norge. Selskapet er oppgitt med en total omsetning på 247 millioner kroner, noe ingen andre selskaper i kategorien er i nærheten av.

 

– Vi har hatt en solid vekst i salg av produkter til bygg-, anlegg og industri over de siste par årene. Årsaken er nok at vi både har blitt bedre kjent i målgruppen, men trolig også at vi tilbyr maskiner og utstyr som er mindre utsatt for konjunkturendringer, forteller markedssjef i Wee.no, Vivian Wee Flatnes.

 

Utover anleggsmaskiner utgjør en stor del av omsetningen til Wee.no salg av maskiner til landbruket. Det selges stadig større og mer kostbart utstyr over nett, forklarer Flatnes.

 

– I dag sender vi både gravemaskiner, hjullastere, trucker, dumpere og skuffer til mottakere over hele landet. Ofte er det snakk om store og kostbare maskiner som kundene handler kun ved hjelp av PC eller smarttelefon. Vi merker at det er betydelig større tillit til netthandel blant norske bedrifter i dag enn for bare få år siden, sier Flatnes.

 

Longking gravemaskiner får stadig flere interessenter i Norge.

 

Blant de største i Norge

Ikke uventet er det elektronikk, dagligvarer, sportsartikler og skjønnhetsprodukter som troner øverst på listen over varer som selges mest på nett i Norge. I 2022 beholdt nettforhandleren Komplett.no sin førsteplass i kåringen til Netthandel.no, med en total omsetning på nærmere 5,2 milliarder kroner. Oda.com inntar andreplassen, mens sportsbutikken Fjellsport.no tar bronseplass i samme kåring.

 

Når alle produktkategorier er medregnet, inntar Wee.no 21. plassen over de største nettbutikkene i Norge. Dermed avanserer selskapet 5. plasser fra forrige kåring. På Netthandel.no sin liste har Wee.no passert kjente nettbutikker som Blush.no (22), Fotoknutsen.no (25) og Miinto.no (26. plass).

 

– Produktkategoriene vi leverer vil selvsagt aldri nå toppen i en slik kåring, men vi er likevel sikre på at anleggsutstyr og maskiner vil omsettes stadig mer over nett i årene som kommer. Med veksten vi ser i 2024 blir vi ikke overrasket om vi befinner oss blant de 20. største nettforhandlerne i Norge innen kort tid, avslutter markedssjef i Wee.no, Vivian Wee Flatnes.

 

 

 

 

 

 

Tilbake