Nyhet: Dette er Lonkings minste proffgraver

Nyhet: Dette er Lonkings minste proffgraver

Lonkings nye minstemann CDM6010 er en veslevoksen graver godt egnet for små proffoppdrag og utleie. Nå slippes den på det norske markedet.

Nyheten Lonking CDM6010 er en 1000 kg lett gravemaskin som er utviklet for drenering, planering, meisling eller andre oppdrag på steder der kompakt størrelse og tilgjengelighet er vesentlig. I likhet med storesøster CDM6020, som ble lansert i 2023, er 6010 utviklet på en kosteffektiv plattform, men samtidig er dette en modell som utstyrsmessig minner mer om en langt større graver, forklarer fagansvarlig maskin hos importør Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

– Et solid pumpeoppsett, følsomme servospaker og god førerkomfort er noe som kjennetegner denne maskinen. Lonking CDM6010 er også utstyr med teleskopisk understell med 2 speed beltemotor og navreduksjon, samt en 2-cylindret 7,2 kW Yanmar-motor som gjør graveren godt egnet for proffsegmentet og for utleie, sier Bakken.

Enkel å frakte

Lonkings minste graver er videre utstyrt med kombihydraulikk med hurtigkobling for klype, meiselhammer eller pusseskuffe. Med justerbar beltebredde og nedfellbar veltebøyle kan maskinen enkelt kjøres inn i trange kjellere eller fraktes på lasteplan. Dette utvider bruksområdet betydelig, mener Bakken.

– De minste maskinene har tradisjonelt ikke vært utstyrt som sine større søsken, men den tiden er nå forbi. Dette gjelder i stor grad både komponenter og finish. Som yrkesaktiv med mange timer bak spakene er man avhengig av høy presisjon, god førerergonomi, tilstrekkelig med krefter og lavere støynivå, noe du nå også får i mindre maskiner som CDM6010.

– Lave vedlikeholds- og driftskostnader, samt mer fokus på holdbarhet, blir dessuten stadig viktigere for produsenter som Lonking, avslutter fagansvarlig maskin i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

 

Tekniske data Lonking CDM6010

Modell: Lonking CDM6010
Egenvekt: 1010 kg
Motor: Yanmar 2TNV70-PSU
Nominell ytelse: 7,2kW / 2400 rpm
Maksimalt dreiemoment: 32Nm / 2600 rpm

Minste svingradius: 1221mm
Maksimal gravehøyde: 3085mm
Maksimal dumphøyde: 2305mm
Maksimal gravedybde: 1825mm
Maksimal graveradius på bakkenivå: 3085mm
Maksimal graveradius: 3180mm

 

Les mer og bestill den her!

 

Tilbake