Nyhet: Driftssikker minstemann i RWX-serien

Nyhet: Driftssikker minstemann i RWX-serien

RWX 10-8 er en ny 1-tonns gravemaskin i RWX-serien, og den rimeligste graveren Wee.no noen gang har lansert. Produsenten Everun har fokusert på driftssikkerhet, servicetilgang og økonomi.

Nykommeren RWX 10-8, som produseres av selskapet Everun, er et nytt og prisgunstig tilskudd i klassen minigravere i det norske markedet. Maskinen er den tredje graveren i RWX-serien som slippes i Norge.

RWX 10-8 tilbyr god flyteevne og høy bakkeklaring, og har en rundt-svingende overvogn som gir maskinen god rekkevidde ved hagearbeid, drenering eller muring. 10-8 er utstyrt med en énsylindret Koop dieselmotor på 9,4 HK som sender godt med krefter til en 30 liters graveskuff. Maskinen er videre utstyrt med S25 feste for skifte til hydraulisk pusseskuffe, steinklype, tømmerklype eller meiselhammer.

Se alle våre gravemaskiner her!

Jan Sigurd Bakken
Foto: Wee.no / På bildet: Jan Sigurd Bakken

Enkel, men brukervennlig
Produsentens fokus på økonomi gjør RWX 10-8 til en relativt enkel maskin i 1-tonns klassen, forklarer fagansvarlig for maskiner i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Til forskjell fra søsteren RWX-1E og den elektriske 1,2 Electric har 10-8 hverken zerosving, tak over førerposisjon, svingbar bom eller bredbart understell. Produsenten Everun har i første rekke lagt ressursene på driftssikkerhet, forteller Bakken.

Fin førerposisjon i RWX 10-8.

I forhold til tidligere gravere i den rimeligere klassen er det også satt fokus på hydraulikken, der pumpene er godt tilpasset maskinens størrelse og bruksområde. Dermed oppleves graveren som mindre rykkete og mer behagelig å håndtere, påpeker fagansvarlig Bakken.

- Lettere tilgjengelige serviceluker gir dessuten enklere vedlikehold, noe som har vært en viktig faktor for det norske markedet. Samtidig er førerergonomien godt tilpasset tidkrevende arbeid, noe som ikke har vært godt ivaretatt i denne klassen tidligere, sier Bakken.

- RWX 10-8 føyer seg fint inn i rekken med øvrige RWX-modeller, og vil finne interessenter både i privat- og bedriftsmarkedet her i landet, sier Jan Sigurd Bakken.


Tekniske data RWX 10-8
Vekt: 1000kg
Motortype diesel: KOOP 192
Styrke: 7 kw (9,4HK)
Type motor: Ensylindret med luftkjøling
Totallengde. 2400 mm
Belteavstand: 770 mm
Beltelengder: 1090 mm
Bakkeklarering: 380 mm
Maks rekkevidde: 2400 mm
Maks gravedybde: 1650 mm

Pris: 76 890 + mva

Se og bestill graveren her

 

Tilbake