Om wee.no

Om oss


Tre generasjoner ligger til grunn for forretningseventyret til familien Wee på Frakkagjerd. Fra starten med lastebiltransport til dagens import av alt fra landbruk- til fritidsutstyr, har WeeGruppen gradvis vokst seg til en betydelig samfunnsengasjert forretningsaktør på Haugalandet.

I 1958 skaffet Rolf Wee seg lastebilløyve, bare 18 år gammel. Dermed tok han over transportbedriften etter sin far Martin, som i sin tid drev med hestetransport med sin far i Haugesund. Men det var forretningssansen til unge Rolf som la grunnlaget for dagens 100 millioners kroners virksomhet på Frakkagjerd - en variert forretning! 

WeeGruppen i Tysvær har solgt det meste, og bygget stein på stein siden oppstarten 60 år tilbake. Som de fleste suksesshistorier innen forretning, ble også WeeGruppen grunnlagt på beinhardt arbeid. Enmannsforetaket Rolf Wee Transport drev Rolf fra starten sammen med konen sin Åse. Fra 1960 til 90-tallet var transport hovednæringen, med fokus på anleggsvirksomhet i hele Sør-Vestlandet. Det neste store steget ble tatt i 1973, da Haugesund-bedriften flyttet til Tysvær og Frakkagjerd der gruppen holder til i dag. Med tiden kom anleggsmaskintjenester også inn i forretningsmodellen. Sammen med sønnene Rune og Åge, som etter hvert ble delaktige i driften av selskapet, bygger Rolf Wee Transport seg opp på oljeboomen med oppdrag både for Hydro Karmøy og for Statoil både på Kårstø, Mongstad og Kolsnes. Rolf Wee Transport ble et aksjeselskap i 1994. Rolf sin eldste sønn Rune, som i dag er daglig leder i bedriften, begynte å hjelpe sin far allerede i 10 år alderen. Den yngre sønnen Åge, begynte i selskapet i når han var 16 år gammel. 

1999 ble en milepæl. Da nådde bedriften 100 millioner i omsetning og hadde 130 ansatte. I 2005 solgte bedriften sine 13 mobilkraner og satset fullt ut på import, og har ikke sett seg tilbake siden. Fra midten av 2000-tallet ble import fra Kina utvidet, en import som ligger til grunn for de fleste selskapene i WeeGruppen i dag. I Kina har Wee over tid bygget gode forretningsforbindelser og faste leverandører av sine mange produkter, som strekker seg fra gravemaskinskuffer, dumpere og traktorer til flytebrygger, gjerder og kajakker. 

WeeGruppen består idag av Wee.no, Rolf Wee transport og utleie, Wee Marine AS og WeeCar AS. Rune Wee er daglig leder i Wee.no, Åge Wee er daglig leder i Wee Marine AS. Runes sønn Roger leder Transport og Utleie, også er det WeeCar som Runes svigersønn Glenn Larsen leder. 

WeeGruppen er også en samfunnsengasjert ledelse. Rune og datteren Vivian har flere kampanjer der fortjenesten går til Kreftforeningen, og Åge har engasjert seg spesielt i miljøkampen. Sistnevnte står bak Norges største marineryddeasksjon, som årlig gjennomføres i Haugesund havn, og han jobber for bevaring av den norske hummerbestanden i "Foreningen Hummerhuset". 

Rune Wee er sikker på at endringsevne og vilje til å satse har brakt WeeGruppen dit den er i dag.
- det har vært en utrolig reise med opp og nedturer, men i dag er vi en stødig samling selskaper godt rustet for den digitale tidsalderen. Vi satser ene og alene på netthandel, og vi vil stadig utvikle oss i form av nye produkter og tjenester. Det har aldri vært viktigere å være dynamiske enn i dag, avslutter Rune Wee.